Repair Café Almere

Weggooien? Mooi niet!

 

Het Repair Café promoot het repareren als alternatief voor weggooien, het wil reparatiekennis behouden en versterkt – via het organiseren van repareerbijeenkomsten – de sociale cohesie in de buurt/wijk/stadsdeel.

 

Het opbouwwerk van De Schoor, Welzijn in Almere geeft hier, samen met een aantal samenwerkingspartners (o.a. De Kringloper) en natuurlijk de vrijwilligers, vorm en inhoud aan.

Initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Inwoners van Almere kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen en kleding om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. De onderdelen die gebruikt worden voor de reparatie moeten uiteraard betaald worden, maar wat de tijd van de vrijwilligers u waard is bepaalt u zelf door een bijdrage in de fooienpot.

 

Wat kunt u ter reparatie aanbieden bij de Repair Cafés?
De meeste apparaten die u zelf naar het Repair Café kan vervoeren kunnen ter reparatie aangeboden worden. Onze monteurs zijn goed in hardwareproblemen van computers. Voor software-problemen kunt u terecht bij de computerhelpdesk Almere. Daarnaast doet het Repair Café ook aan textielherstel, denk aan een klein scheurtje in uw kleding of een knoop die er bijna afvalt.

In Kruidenwijk en in buurtlokaal de Bosgouw kunt u ook terecht voor het repareren van klokken.

Repaircafe op 21 oktober bij Cine kid

 

Festival de jeugdfilm Saïd & Anna. Ter gelegenheid van deze vertoning zal die dag Repair Café Almere aanwezig zijn in de bibliotheek om kinderen te helpen met de reparatie van hun speelgoed en knuffels. 

 

Van 11 tot 14 uur nemen de vrijwilligers van Repair Café Almere plaats op Het Nieuwe Plein (op de 1e verdieping) om gedurende deze vroege middag kinderen kennis te laten maken met hen en het repareren van hun geliefde speelgoed. Deelname is gratis, eventuele onderdelen die vervangen moeten worden door nieuwe, moeten worden betaald. De tijd en kennis van de vrijwilligers krijgt u gratis. Uiteraard mag u altijd iets in de fooienpot achterlaten maar dat is geheel vrijblijvend.

 

Voor actuele informatie kijk op;  Activiteiten | De Nieuwe Bibliotheek

 

 

Privacy

Sinds mei 2018 is de privacywet veranderd. De AVG wet stelt strengere eisen aan het omgaan met uw persoonsgegevens. Deze website maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere. Om goed om te gaan met de privacy van iedereen die bij De Schoor geregistreerd staat of wordt, hebben we onze werkwijze rond privacy aangepast. Op www.deschoor.nl/privacy leest u er meer over.

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
De Repair Café's in Almere worden gecoördineerd door De Schoor, Welzijn in Almere